Zece beneficii ale fructelor Goji

Cu totii suntem in cautarea acelor alimente care sa ne ofere din plin beneficiile nutritive ale multivitaminelor si in plus, sa fie si delicioase. Iar micile fructe Goji, dulci-acrisoare si cu o forma asemanatoare stafidelor sunt considerate, pe buna dreptate, o veritabila comoara a naturii.Avantajul lor major este ca aroma specifica le face extrem de versatile si pot fi consumate in stare cruda, uscata, ca infuzie de ceai, suc, ori  in supe si salate.

Mai mult decat atat, fructele Goji au devenit simbolul tineretii, tocmai datorita locului fruntas pe care-l ocupa in ierarhia alimentelor bogate in antioxidanti. Si pentru ca  beneficiile nu se opresc aici, iata inca 10 motive pentru a consuma acest super-fruct:

Continutul bogat in fier -  avand in componenta de 15 ori mai mult fier decat spanacul, fructele Goji contribuie in mod esential la refacerea celulelor rosii, fiind un veritabil aliat al sistemului cardiac. In plus, fierul ajuta la scaderea tensiunii arteriale si a nivelului de colesterol din sange si amelioreaza crampele menstruale.

Aminoacizii – Fructele Goji sunt o sursa de proteine foarte importanta, in special pentru persoanele care nu consuma carne. Proteinele alimenteaza organismul cu aminoacizi - substantele nutritive care contribuie la o functionare echilibrata a sistemului digestiv, locomotor, stimuleaza circulatia sangelui in organism, mentine tonusul cerebral si al tesutului muscular.

Beta-carotenul – Goji este una dintre cele mai bogate surse de beta-caroten, ingredient esential ce activeaza secretia de vitamina A.  Aceasta este vitamina pielii, contribuind la mentinerea tineretii celulare, prevenind imbatranirea prematura  si ajutand refacerea rapida a tesuturilor moarte. Un alt beneficiu este cel adus vederii, ajutand in mod natural la combaterea cataractei.

Vitamina C – Un fruct Goji contine de 500 de ori mai multa vitamina C decat portocalele. Adaugarea acestor fructe in dieta zilnica creste capacitatea de protectie  a organismului si mentine sanatatea musculaturii la nivelul tesuturilor .

Mineralele – Fructele Goji sunt bogate in peste 20 minerale esentiale organismului, dintre care cupru, zinc si calciu. Acestea sprijina sanatatea celulelor cerebrale, stimuland transportul oxigenului la creier, contribuind simultan la buna functionare a sistemului reproducator si imuntar.

Antioxidantii – O veritabila sursa de nutrienti ce combat radicalii liberi, Goji ajuta la detoxifierea si intinerirea  intregului organism prin imbunatatirea structurii colagenului si a circulatiei capilare.

Polizaharidele - In ultimii ani, tot mai multe cercetari au relevat legatura dintre consumul fructelor Goji si inhibarea celulelor canceroase. Acestea se bazeaza pe continutul de polizaharide al acestora, care inhiba cresterea tumorilor datorita proprietatilor antiinflamatoare.

Glutationul – Acest antioxidant scade dramatic odata cu inaintarea in varsta, tocmai de aceea consumul  constant de Goji poate compensa in mod natural pentru pierderea acestor nutrienti.  Acestia contribuie la regenerarea celulelor ADN  si previne imbatranirea precoce.

Betaina – Un alt  supliment nutritiv necesar organismului si continut de aceste fructe, este betaina. Aceasta  previne depunerea de grasime la nivelul ficatului si in acelasi timp calmeaza in mod natural starile de nervozitate si imbunatateste memoria.

Complexul de vitamina B – Deja recunoscute pentru efectele uimitoare asupra organismului, vitaminele B1, B2, B3, B6 si B12 nu trebuie sa lipseasca din alimentatie,  intrucat contribuie la cresterea nivelului de serotonina, repara tesutul ADN si ajuta la combaterea deficientelor de acid folic.  Tocmai in acest sens, consumul des de fructe Goji aduce  un aport nutritiv esential organismului.

Consumul in scop medicinal al acestor fructe reprezinta de sute de ani o modalitate de terapie pentru o mare varietate de boli. In plus, datorita gustului savuros si versatilitatii de preparare, Goji sunt o alternativa delicioasa si extrem de benefica pentru mentinerea sanatatii si tineretii organismului.