Colostrul bovin.

Modalitati de procesare

Colostrul bovin folosit ca si parte componenta a formulei, provenit din ferme autorizate sanitar-veterinar atent selectionate, este supus unui tratament termic la temperaturi joase (uscat in conditii de vid si la maxim 45oC) care-i pastreaza intacte toate componentele active (proteine, aminoacizi esentiali, anticorpi, vitamine, etc) asigurandu-le astfel biodisponibilitatea si absorbtia corespunzatoare la nivelul organismului. Colostrul bovin este colectat numai de la animale sanatoase, imediat dupa fatare, din prima si a doua mulsoare, pentru a obtine un produs cat mai bogat in imunoglobuline. Imediat dupa prelevare, produsul este congelat individual de la fiecare animal in parte si atent analizat (fizico-chimic si microbiologic) in laboratoarele unitatii, inainte de a fi procesat.

Factor de imunizare

Colostrul are in compozitie factori de imunizare, factori de crestere, proteine de protectie precum si toate substantele nutritive de care au nevoie nou-nascutii pentru a supravietui. Are un continut scazut in lactoza pentru a preveni producerea diareei, are un continut mare de calciu si fosfor pentru a ajuta la formarea oaselor, are o concentratie mare de imunoglobuline A si G care au actiune directa la nivelul cavitatii bucale si care previn dezvoltarea microorganismelor chiar de la inceputul tractului digestiv, contine lactoferina care ajuta la pastrarea echilibrului de fier in organism.

Colostrul asigura organismului, prin compozitia sa complexa, o multitudine de factori de imunitate printre care imunoglobuline, cytokine, interferon, lactoferina, PRPs. Suplimentarea organismului cu acesti factori il ajuta in refacerea imunitatii, previne aparitia si dezvoltarea infectiilor si grabeste vindecarea sau recuperarea dupa boala.

In plus, colostrul bovin contine o serie de glicoproteine si inhibitori de proteaza care protejeaza in mod natural factorii de imunitate sa nu fie distrusi in tractul intestinal.