Ce efecte benefice are kiwi asupra stării de sănătate?

Majoritatea dintre noi,  cunoaștem foarte bine beneficiile consumului de fructe și legume proaspete. Ele sunt în primul rând sursa naturală cea mai bună de vitamine și nutrienți.

Există, însă, anumite fructe care au un rol mult mai important în menținerea stării noastre de sănătate.

            Despre Kiwi

            Sunt fructe cu un conținut foarte ridicat în vitamina C. Specialiștii susțin faptul că, un fruct de kiwi de dimensiune medie, asigură necesarul zilnic de vitamina C, pentru un adult. Acest lucru trebuie luat în considerare deoarece, mai ales pe perioada sezonului rece, chiar avem nevoie de această vitamină care ne protejează foarte bine împotriva răcelilor.

În afară de aceasta vitamină, fructele kiwi mai conțin o substanță foarte prețioasă care ne protejează de apariția cancerului, de apariția bolilor cardiovasculare și de apariția cataractei. Această substanță se numește lutenia. Este un fruct bogat în minerale precum cupru, potasiu, calciu, magneziu, fier, seleniu și zinc. Cuprul este foarte bun pe perioada creșterii copiilor, potasiul este responsabil de felul în care funcționează cordul și de nivelul tensiunii arteriale.

Persoanele care suferă de constipație cronică, pot consuma fără nici un fel de problemă kiwi. Conținutul ridicat în fibre va influența în mod pozitiv tranzitul intestinal, rezolvând problemele de sănătate, într-un mod foarte natural. Fructele de kiwi pot fi consumate și de către persoanele care suferă de colon iritabil, de asemenea. Dacă sunteți îngrijorați de faptul că fructele îngrașă, nu trebuie să vă faceți multe probleme. Fructele kiwi sunt sărace în calorii și nu vor influența foarte multe greutatea corporală