Dezavantajele dietelor hiperproteice

Dietele hiperproteice sunt foarte populare la noi în țară! Acest lucru de datorează faptului că sunt eficiente și destul de ușor de urmat. Înainte de a începe o dietă de acest tip, vă recomandăm să analizați cu atenție și riscurile pe care le implică un astfel de regim. Ele trebuie discutate cu un medic nutriționist, specializat în programe de pierdere în greutate.

Consecințele negative ale unei diete hiperproteice

Chiar dacă este greu de crezut, anumite diete hiperproteice pot determina riscul de apariție al bolilor de inimă. În orice dietă hiperproteică, este diminuat consumul de alimente care conțin carbohidrați, în special. În schimb, se consumă multe alimente bogate în grăsimi, mai ales lactate sau carne roșie. Acest conținut ridicat de grăsimi dăunează sănătății cordului.

Când consumăm alimente foarte bogate în proteine, întotdeauna rinichii noștri vor munci….în plus. În astfel de situații, dacă știți că suferiți de boli ale rinichilor, este obligatoriu să discutați cu medicul dumneavoastră curant despre alegerea pe care urmează să o faceți. Utile pot fi și investigațiile paraclinice recente pentru funcția renală.

Există studii realizate de centrele medicale de cercetare din întreaga lume care atrag atenția asupra faptului că, un consum exagerat de carne roșie sau de carne procesată, poate determina creșterea riscului de apariție a cancerului de sân, de prostată sau al celui de colon și rect.

Recomandări

Orice dietă restrictivă, mai ales dacă intenționați să o țineți o perioadă mai lungă de timp, trebuie supravegheată medical, mai ales dacă suferiți de anumite boli importante. Poate fi utilă o discuție cu un medic nutriționist care vă poate oferi cele mai bune recomandări pentru scăderea în greutate pe care o doriți.