Ce este colonul iritabil și ce tratamente naturiste există

Colonul iritabil reprezintă o tulburare care afectează intestinul gros. Nu se cunoaște în momentul de față cauza exacta care determină apariția acestei boli. Un rol important în apariția unei astfel de boli îl joacă contracțiile musculare din intestin, sistemul nervos, inflamațiile severe sau schimbări ale microflorei intestinale.

Dacă suferiți de crampe sau dureri abdominale, de balonare, gaze, diaree sau constipație, atunci este foarte probabil să suferiți de sindromul colonului iritabil.

Fiind o afecțiune cronică, va trebui sa vă obișnuiți cu ea pe termen lung. Nu se manifestă tot timpul și veți avea nevoie, totuși, de un stil de viață sănătos.

Remedii naturiste împotriva colonului iritabil

Polenul crud de trandafir sălbatic conținute mulți micronutrienți foarte importanți pentru menținerea unei bune stări de sănătate. Unul din cele mai importante roluri este acela de proteja foarte bine mucoasa intestinală și colonul. Cele mai importante efecte sunt următoarele: previne inflamarea colonului, reglează foarte bine tranzitul intestinal, combate oboseala cronică și energizează organismul.

Dacă suferiți de colon iritabil sau de alte afecțiuni ale colonului, nu vă strică o cură de polen de acest fel. Puteți scăpa, de asemenea, de constipație și de lipsa calciului.

Extract de muguri de smochin

Acesta este un remediu naturist care, daca este administrat în cure periodice primăvara și toamna, poate preveni în mod eficient apariția simptomelor de colon iritabil. Extractul de muguri de smochin este foarte recomandat pentru ameliorarea simptomelor gastrice, gastro-duodenale sau altor tulburări de natură neurovegetative de la nivelul digestiv.

Ceaiul de flori de salcâm

Poate fi consumat de persoanele care suferă de colici abdominale și de dureri la același nivel.

Feniculul

Este un remediu cu foarte bune proprietăți antispasmodice. Este folosit  pentru stări de balonare, pentru calmarea crampelor gastro-intestinale, precum și pentru colici, dureri de stomac, probleme intestinale, etc.

Acestea au fost câteva exemple de remedii naturiste la care puteți apela. Mai sunt și altele, la fel de eficiente.