Ce este ficatul gras Remedii naturiste

Ficatul gras este o afecțiune de care suferă foarte multe persoane atât din Europa cât și din America. 20-30% din persoanele care locuiesc în aceste regiuni sunt afectate de boala ficatului gras sau de steatoza hepatică. Fiind o boală silențioasă, se poate ajunge la complicații serioase dacă nu este investigată la timp. Să nu uităm faptul că, ficatul este unul din cele mai importante organe care filtrează și sortează toate toxinele, în primul rând. De asemenea, tot el le direcționează către sistemul excretor.

Este, de asemenea, un organ foarte important pentru diferite procese metabolice.

Ce este steatoza hepatică sau boala ficatului gras?

Dacă în ficat există mai mult de 5% grăsime, atunci putem spune faptul că avem de a face cu steatoză hepatică. Cauzele principale pot fi alcoolice sau non-alcoolice. Persoanele care suferă de obezitate excesivă, dezvoltă steatoză hepatică.

Remedii naturiste pentru boala ficatului gras

Boala ficatului gras este o afecțiune pentru care există remedii naturiste, din fericire.

Extractul de usturoi

Este un remediu pe care medicii naturiști îl recomandă în mod frecvent. Are rol detoxificant pentru ficat. El reușește să activeze anumite enzime din interiorul ficatului care accelerează eliminarea toxinelor din ficat. Usturoiul mai are și rolul de a combate obezitatea, diabetul și hipertensiunea arterială. Toate aceste boli vor avea drept consecință apariția steatozei hepatice.

Vitamina E naturală

Studii științifice recente au demonstrat faptul că aceasta vitamină este capabilă să îmbunătățească funcțiile hepatice în cazul acestei afecțiuni. Boala se manifestă prin apariția unui puternic stres oxidativ la nivelul ficatului, acesta reprezentând baza proceselor distructive de la acest nivel. Vitamina E reduce stresul oxidativ de la nivelul hepatic și formarea radicalilor liberi, implicit.

Desmodium

Este o plantă care provine din regiunea Africii. În Franța medicii o recomandă în mod frecvent pentru afecțiuni hepatice de tipul steatozei. Efectele sale principale constau în îmbunătățirea funcțiilor hepatice și în regenerarea acestuia.