Este utilă o discuție cu un consilier în carieră

Fie că vă aflați la început de carieră, fie că sunteți deja un profesionist consacrat, aveți nevoie uneori de sfaturi bune și poate chiar de o schimbare!

Un consilier în carieră are experiența necesară să ne îndrume…și să ne ofere alternative. Mai ales dacă ne simțim dezorientați sau în situația de a nu ști ce să facem mai departe. Nu este un efort financiar foarte greu de suportat și nici nu durează mult câteva ore de consiliere.

            Obțineți informații relevante

            Este unul dintre avantajele cele mai importante de care vă puteți bucura dacă veți apela la serviciile unui consilier în carieră experimentat. Este important mai ales pentru persoanele care sunt la început de drum. Competiția este foarte ridicată și sfaturile bune venite din partea unei persoane experimentate vă pot feri de eșecuri sau chiar de alegerea unui drum greșit în carieră. Puteți pierde, de asemenea timp.

            Gestionarea carierei pe termen lung

            Nu doar informațiile actuale și relevante sunt importante. Dacă veți reuși să gestionați singuri fiecare pas din cariera dumneavoastră, va fi un succes.

            Un consilier în carieră ne poate învăța să ne evaluăm singuri abilitățile, de învață cum sa luăm decizii în mod corect, cum să ne stabilim obiectivele, ce anume trebuie să știm despre compania unde vom lucra, ce anume trebuie să cunoaștem despre profesia pe care am ales-o, cum să redactăm un CV în așa fel încât sa lăsăm o impresie bună și sa avem mai multe șanse la angajare, etc.

            Despre autocunoaștere!

            În cele mai noi cărți despre managementul carierei, veți întâlni în mod frecvent capitole întregi despre importanța autocunoașterii. Nu putem îmbunătăți nimic atâta timp cât nu ne cunoaștem propriile puteri și mai ales abilitățile. Nu avem cum să știm dacă am făcut o alegere bună în domeniul profesional, atâta timp cât nu știm dacă ceea ce am ales ni se potrivește și suntem capabili să și controlăm bine alegerea făcută.            

Toate aceste lucruri le puteți discuta punctual cu un consilier de formare în carieră. Și nu numai acestea!