Anghinarea este o plantă care face parte din categoria ciulinilor. Ea are un aspect țepos și interesant, având o formă neobișnuită. Dacă este lăsată să crească îndeajuns de mult, va ajunge să aibă flori mov, foarte frumoase. Ea este culeasă prematur pentru a fi preparată pentru consum. Astfel, se poate găti anghinarea sau se poate transforma în ceai, alături de frunzele sale. O să te poți bucura de prezența anghinarei în cadrul meselor pe care le prepari. Gustul său te poate surprinde și te poate ajuta să construiești preparate deosebite. Iată 7 informații despre anghinare care te vor determina să o consumi mult mai des:
1 Anghinarea este originară din zona Mediteranei
Această plantă numită anghinare este descoperită în zona Mediteranei. Este apreciată încă din vechime pentru proprietățile sale deosebite. Este folosită pentru gust, dar și pentru modul puternic în care reușește să vindece.
2 Anghinarea are un gust ușor amar în ceai, însă poți să te bucuri de acest tip de gust alături de un strop de miere și savurezi zilnic pentru îmbunătățirea sănătății
Sănătatea ta este cea mai importantă. Ea poate să fie întreținută dacă alegi să previi anumite posibile probleme ce țin de buna funcționare a organelor importante, a circulației sau altor funcții semnificative. Este bine să știi că ceaiul de anghinare are un ușor gust amărui, care este însă simplu de suportat. Dacă îl combini cu un pic de miere, poți obține o băutură care în scurt timp va deveni preferata ta. Poți să consumi zilnic această băutură pentru a avea o sănătate bună și pentru a avea un moment doar pentru tine, de relaxare și timp prețios împărtășit alături de cei pe care îi iubești.
3 Anghinarea este o sursă foarte bună de antioxidanți, de vitamine și de minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului
Anghinarea este recunoscută pentru calitățile sale. Ea este una dintre sursele cele mai bune de antioxidanți, care te vor ajuta să ai o stare de sănătate bună. Astfel, se vor elimina efectele neplăcute ale elementelor nebenefice pe care le ingerezi zilnic. Vei putea să obții, de asemenea, vitamine și minerale prețioase din consumul regulat de anghinare. Vei putea să ai parte de magneziu, calciu, zinc și fier. Vitaminele cele mai importante pe care le vei găsi în anghinare sunt vitamina C, vitamina A, Vitamina B1 sau tiamina. Toate acestea te pot conduce înspre întărirea permanentă a organismului. Vei rezista mult mai bine în fața virușilor și vei putea avea energie pentru a realiza tot ceea ce îți propui.
4 Celulele hepatice se pot vindeca datorită compusului numit cinarină
Ficatul tău este supus multiplelor probleme ce provin din consumul nepotrivit de alimente sau stresului constant. Celulele hepatice au nevoie de ajutor pentru a putea să se regenereze permanent. Este bine să alegi să folosești anghinare adeseori în cadrul bucătăriei. Vei putea să te bucuri de efectele pozitive pe care le are anghinarea asupra refacerii celulelor hepatice, datorate compusului numit cinarină.
5 Anghinarea este utilă în îmbunătățirea fluxului sangvin și în reducerea colesterolului rău
Există un tip de colesterol care este denumit în popor „colesterol rău”. Acesta se depune pe vasele de sânge și le îngroașă, având multiple efecte neplăcute pentru sănătate. Uneori, când vasele sunt supraîncărcate, există chiar un risc de a pierde viața. De aceea este important să consumi anghinare adeseori și să ai posibilitatea de a topi acest tip de grăsime. Vei reduce colesterolul rău și te vei simți mult mai bine.
6 Vechii greci și romani apreciau foarte mult anghinarea pentru proprietățile sale curative
Este interesant de știut că anghinarea a fost folosită încă din timpurile vechilor greci și romani, care știau să aprecieze calitățile acestei plante. Pe lângă proprietățile curative pentru care o utilizau adeseori, ea era folosită și ca un posibil afrodiziac.
7 Anghinarea are foarte multe fibre, acoperind o treime din sursa zilnică necesară pentru un adult
Fibrele sunt foarte importante pentru digestie. De aceea este important să consumi alimente care au în compoziția lor multiple fibre. Vei putea să consumi o singură anghinare și vei avea acoperit necesarul pentru o treime din cantitatea de fibre pentru un adult, pentru o zi.