Coenzima Q 10 și efectele ei asupra tenului

Coenzima Q10 are un rol foarte important nu numai în ceea ce privește starea de sănătate a organismului nostru, ci și asupra felului în care arătăm. Este o enzimă folosită în industria cosmetică pentru fabricarea multor produse cosmetice anti rid și anti îmbătrânire (anti-aging).

Cum acționează la nivelul tenului?

Cercetătorii au descoperit faptul că, aceasta enzimă minune, scade la nivelul pielii încă de la vârsta de 30 de ani. Datorită acestui lucru, celulele de la nivelul tenului nu vor mai avea aceleași proprietăți. Se va reduce indirect producția de colagen și elastină, în primul rând. Datorită diminuării cantității de coenzima Q10, capacitatea de apărare a tenului împotriva radicalilor liberi va fi mult mai scăzută.

Tratamentele cosmetice pe bază de coenzima Q 10 vor avea drept consecință o mai bună regenerare a pielii și înlăturarea radicalilor liberi în mod eficient.

Eficiența ei este foarte bună deoarece capacitatea de penetrare este excelentă.

Alte roluri foarte importante

Coenzima Q10 poate fi administrată și sistemic, sub formă de capsule. Ea joacă un rol foarte important în activitatea celulară și mai ales în activitatea cordului. Anumite studii realizate pe animale au demonstrat faptul că, administrarea în mod constant a coenzimei Q10 a determinat creșterea duratei de viață cu 30%.

Energia furnizată de coenzima Q10 în celule va determina o mai bună funcționare a întregului organism. De asemenea, rolul ei foarte bun antioxidant și acela de neutralizare a radicalilor liberi o transformă într-o armă excelentă împotriva îmbătrânirii precoce a organismului și împotriva efectelor alimentelor nesănătoase sau a efectelor poluării.

Nu este deloc scumpă și poate fi cumpărată din orice farmacie obișnuită sau din orice farmacie naturistă.