Diabetul zaharat și scorțișoara

Remediile naturiste nu pot înlocui întotdeauna un tratament medicamentos clasic, este foarte adevărat! Cu toate acestea, ele sunt de preferat a fi introduse în cura terapeutică, deoarece au efecte multiple și benefice asupra stării noastre de sănătate. Cele mai valoroase efecte sunt cele antioxidante și cele nutritive, bineînțeles. Un organism care primește în mod constant toți nutrienții importanți și toate vitaminele de care are nevoie, va funcționa mult mai bine și nu se va îmbolnăvi repede.

Scorțișoara Ceylon și rolul ei important în diabetul zaharat de tip 2

Scorțișoara ajută persoanele care suferă de diabet prin normalizarea nivelului glicemiei. Acest lucru a fost demonstrat în studii clinice realizate de marile centre de cercetare medicală din lume.

Spre exemplu, un studiu medical din anul 2003 a demonstrat faptul că, persoanele care au consumat scorțișoară în cantități de 1,3 sau 6 grame zilnic, timp de 40 de zile, au avut nivelul glicemiei cu 30% mai scăzut, nivelul trigliceridelor a fost tot cu 30% mai scăzut și nivelul LDL colesterolului cu 27% mai redus. Așadar, rolurile acestui minunat produs sunt multiple și benefice pentru persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2.

Există și alte remedii naturale care pot ajuta diabeticii să își mențină în limite normale valorile glicemiei. Magneziul, acidul alfa lipoic, cromul și seleniul sunt, de asemenea, foarte recomandate pentru pacienții diabetici. Multe dintre aceste minerale reușesc cu succes să limiteze și complicațiile care apar în mod frecvent din cauza nivelului crescut al glicemiei: neuropatii, retinopatii, etc.