De ce apar ridurile

În condiții obișnuite, la nivelul pielii și al tenului nostru au loc în permanență procese de reînnoire a celulelor aflate în straturile superficiale. O dată cu trecerea anilor, ritmul de reînnoire nu mai este atât de accelerat.

Este momentul în care tenul nostru va arăta…altfel decât în tinerețe.

Încetinirea proceselor de regenerare a pielii începe încă de la vârsta de 20 de ani. Este din ce în ce mai accelerată o dată cu înaintarea în vârstă și cu alți factori nocivi care se pot suprapune: fumatul, poluarea, factorii genetici, boli ale pielii, teren alergic, etc.

Scăderea ritmului de reînnoire a celulelor este însoțită și de scăderea elasticității pielii, de asemenea. În felul acesta ridurile vor deveni din ce în ce mai evidente. La aceste cauze mai trebuie să adăugați și scăderea cantității de colagen, o dată cu trecerea anilor.

Un alt factor nociv de care este bine să țineți cont, este expunerea zilnică la razele soarelui. Radiațiile UV distrug fibrele de elastină ale pielii și favorizează pigmentarea acesteia în mod excesiv.

Cum ne protejăm în mod eficient de apariția ridurilor?

Primul lucru pe care trebuie să îl aveți în vedere este hidratarea. Este inutil dacă folosim creme sofisticate sau dacă optăm pentru tratamente cosmetice de ultimă oră în condițiile în care organismul nostru duce lipsă de apă!

Minim 2 litri de apă pe zi ne sfătuiesc medicii să consumăm. Este o cantitate optimă atât pentru sănătatea organismului și pentru buna lui funcționare, cât și pentru frumusețea tenului. Pe perioada verii este foarte recomandat să folosim creme care ne protejează foarte bine de razele UV și măști naturale pentru hidratarea și curățarea continuă a tenului.