dieta alcalină

Dieta alcalină este o dietă la modă pe care o țin inclusiv anumite vedete de la Hollywood. Se bazează pe alimente cu alcalinitate crescută. Oamenii de știință susțin faptul că, o cantitate mare de acid prezentă în organism va avea drept consecință apariția multor boli.

De asemenea, atunci când mediul din organismul nostru este mult prea acid, vom pierde minerale precum potasiu, magneziu, calciu sau sodiu. Consecințele vor fi apariția de crampe musculare, ruperea oaselor, probleme cu dantura și alte tulburări importante ionice.

Dieta alcalină și cancerul

Anumiți oameni de știință susțin faptul că, aciditatea crescută din organism reprezintă o cauză de apariție a diferitelor tipuri de cancer. De asemenea, tot oamenii de știință susțin faptul că, mediul acid din organism are și capacitatea de a agrava în mod considerabil afecțiunile canceroase.

Este unul din motivele pentru care anumite aleg să consume în special alimente alcaline, inclusiv apă, care este comercializată și la noi în supermarketuri, în momentul de față.

Ce alimente se consumă în dieta alcalină?

Persoanele care țin o astfel de dietă consumă legume rădăcinoase precum ridichii albe, roșii sau negre, sfeclă roșie, napi, morcovi și păstârnac. Ele pot fi consumate crude sau gătite la aburi. Conțin foarte multe vitamine și minerale utile pentru funcționarea normală a organismului nostru. Mai pot fi consumate și legume precum varză, conopidă, broccoli. Aceste legume conțin antioxidanți, necesari pentru neutralizarea radicalilor liberi și multe fibre.

Legumele cu frunze verzi precum spanacul, ștevia sau varza kale au mulți folați, antioxidante, de asemenea și vitamine, fibre, etc. Sunt indicate pentru prevenirea unor boli severe precum cancerul de colon.

Nutriționiștii recomandă consumul de usturoi în dieta alcalină. El este foarte bun pentru creșterea imunității organismului, pentru alcalinizarea acestuia, pentru menținerea aparatului cardiovascular și pentru detoxifierea ficatului.

Daca vom bea dimineața un pahar cu apă caldă în care vom stoarce o jumătate de lămâie, vom obține, de asemenea, o buna alcalinizare a organismului.