Efecte benefice ale semințelor de in

Semințele de in nu sunt recomandate doar pentru reglarea tranzitului intestinal! Ele au efecte foarte bune, de asemenea, de prevenire a apariției diabetului, a bolilor cardiovasculare, a artritei și osteoporozei, etc.

Numele științific al semințelor de in este Linum Usitatissimum. În limba latină, acest lucru înseamnă foarte util.

Cercetările medicale au demonstrat, de asemenea că semințele de in mai au și următoarele roluri în ceea ce privește starea noastră de sănătate: normalizează greutatea corporală, susține sistemul circulator să funcționeze în parametri normali, ajută mult în tratamentul bronșitelor cronice, reduce durerile menstruale și diminuează simptomele menopauzei, încetinesc dezvoltarea cancerului, sunt utile pentru tratamentul colonului iritabil, scad nivelul colesterolului, ajută la realizarea digestiei, etc.

Pentru doamnele interesate de felul în care arată, semințele de in pot fi folosite ca tratamente naturiste pentru întreținerea părului, a pielii și a unghiilor, de asemenea. Se poate prepara foarte ușor o mască pentru par cu semințe de in măcinate sub formă de pulbere și ulei de cocos.

Pot fi realizate și măști pentru față cu pudră de semințe de in și iaurt, de asemenea. Sunt ieftine, complet naturale și pot fi realizate în casă, într-un mod foarte simplu aceste măști naturale.

Cum consumăm semințele de in pentru a obține un efecte maxim?

Pentru a ne bucura din plin de efectele semințelor de in, este recomandat să le punem la înmuiat câteva ore înainte de a le consuma. Pot fi puse în apă, lapte, iaurt sau orice alt aliment sub formă lichidă. De asemenea, acestea pot fi consumate chiar și sub formă de pudră. În felul acesta se vor absorbi mult mai repede și efectele lor benefice vor apare mult mai repede.