Dacă suferiți de imunitate scăzută a organismului sau dacă doriți să vă întăriți sistemul imun împotriva bolilor, în general și mai ales împotriva virusului COVID 19, puteți consuma ceai de măceșe.
Rolul ceaiului de măceșe este determinat de compoziția lui foarte complexă. Măceșele conțin vitaminele C, B1, B2, B3, E, F, K, P, provitamina A, proteine, acizi, celuloza, zaharuri, apă, etc. În compoziția lor mai există acid linolic, acid arahidonic, acid citric si acid malis.
Când este indicat să bem ceai de măceșe?
În sezonul foarte friguros este bine să consumați ceai de măceșe, în primul rând. De asemenea, dacă treceți printr-o perioadă caracterizată de imunitate scăzută sau după boli care au durat mult. Vă recomandăm să rețineți faptul că măceșele conțin de 50 de ori mai multă vitamina C decât fructe precum lămâi sau grapefruit. Așadar, orice cură de imunizare este bine să includă și ceai de măceșe.
Vitamina C nu are doar rolul de creștere a imunității organismului. Ea este indispensabilă și pentru metabolism, de asemenea. Adăugați și proprietățile diuretice, anti diareice, sprijinirea digestiei, etc.
Alte efecte importante ale ceaiului de măceșe
Un efect foarte important al ceaiului de măceșe este acela de a menține la un nivel optim elasticitatea vaselor de sânge. Este deja cunoscut faptul că acest ceai poate preveni apariția infarctului miocardic și apariția crizelor de angină pectorală, de asemenea. La acest efect important adăugați și faptul că acest ceai scade inclusiv tensiunea arterială.
Poate fi folosit și de către persoanele care suferă de insomnii, de migrene, stări de nervozitate, etc. Crizele de ficat și cele de bile pot fi tratate cu succes cu ceai de măceșe. Este util și pentru eliminarea pietrelor la rinichi, fiind un foarte bun diuretic.